Zonnepanelen op een shingledak

Bij De Koning Zonnepanelen zijn we trots op onze expertise in het installeren van zonnepanelen op diverse soorten daken, inclusief de complexe shingle daken. Shingle daken, met hun unieke structuur en materiaal, vereisen een gespecialiseerde aanpak voor een efficiënte en veilige installatie. In dit artikel leggen we uit waarom het installeren van zonnepanelen op shingle daken uitdagend kan zijn en hoe onze expertise en ervaring ons de ideale partner maken voor deze taak.

De Uitdagingen van Shingle Daken

Shingle daken zijn populair vanwege hun esthetische uitstraling en duurzaamheid. Vaak wordt er gedacht dat op shingle daken geen zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Gelukkig is dit niet het geval! Wel zijn er enkele uitdagingen waar goed naar gekeken moet worden:

  1. Speciaal materiaal: Shingles kunnen relatief kwetsbaar zijn, vooral bij oudere daken. Onzorgvuldige installatie kan leiden tot lekkage.
  2. Waterdichtheid: Het waarborgen van de waterdichtheid is cruciaal, elk gat wat gemaakt wordt bijvoorbeeld voor de plaatsing van de montagesteunen, moet zorgvuldig worden afgedicht om lekkages te voorkomen.
  3. Aanpak: De overlappende lagen van shingles vragen om een heel andere aanpak dan bij andere daktypen

Door aandacht te besteden aan deze punten, kunnen wij als gespecialiseerde installateur zonnepanelen veilig en effectief op shingle daken installeren.

Bij De Koning Zonnepanelen hebben we jarenlange ervaring met het installeren van zonnepanelen op shingle daken. Onze werkwijze omvat:
  1. Gratis inspectie: Voorafgaand aan de installatie voeren we een uitgebreide dak inspectie uit om de staat van het shingle dak te beoordelen en eventuele kwetsbare plekken te identificeren.
  2. Gebruik van speciale montage materialen: We gebruiken speciale montagesteunen en afdichtingsmethoden die specifiek zijn ontworpen voor shingle daken. Dit zorgt ervoor dat de zonnepanelen stevig bevestigd zijn zonder de shingles te beschadigen.
  3. Deskundig Personeel: Ons team bestaat uit goed opgeleide en ervaren installateurs die bekend zijn met de unieke eisen van shingle daken. Zij volgen nauwgezet de beste methoden om een veilige en waterdichte installatie te garanderen.

Garantie

Bij De Koning Zonnepanelen bieden we 10 jaar montage-garantie op al onze zonnepaneelinstallaties dus ook op shingle daken. Dit is gebaseerd op het vertrouwen wat wij hebben in ons vakmanschap

Klanttevredenheid

Onze gespecialiseerde aanpak heeft geleid tot talrijke succesvolle installaties en tevreden klanten. We hebben een reputatie opgebouwd als betrouwbare en deskundige partner voor zonnepaneelinstallaties op shingle daken. Klanten waarderen onze nauwkeurigheid en professionaliteit en de hoogwaardige kwaliteit van onze installaties.

Benieuwd of uw dak ook geschikt is?

Laat een gratis dak check op locatie uitvoeren

We helpen je graag verder

Hulp nodig met besparen?

Wilt u uw huis verduurzamen en wilt u besparen op uw energierekening? Wat is er fijner dan je eigen stroom opwekken en daar op meerdere manieren gebruik van te kunnen maken? Wilt u hiermeer over weten? Ons team aan zonne-specialisten vertelt u graag meer.

De Koning Zonnepanelen
De Koning Zonnepanelen